3LAB Documentaire:

Niet mijn schuld

NPO, Omroep Zwart

De documentaire ‘Niet Mijn Schuld’ portretteert twee oud-studenten in het buitenland: Willemijn (24) en Pascal (35) waarbij de impact van een hoge studieschuld en de gevolgen van een paspoortblokkade getoond worden.

Niet mijn schuld

Woensdag 24 april

NPO Start & YouTube 12:00

Meer over deze documentaire

Niet mijn schuld werpt een licht op de persoonlijke strijd van individuen zoals Willemijn (24), die in Bristol (Engeland) woont en vanwege gezondheidsredenen niet in staat is fulltime te werken, waardoor ze onder de armoedegrens leeft met een torenhoge schuld van ruim 90.000 euro.

Ook toont de film het verhaal van Pascal (35), een theatermaker in Vaqueros (Argentinië), voor wie een geldig identiteitsbewijs van levensbelang is vanwege zijn medische behoeften.

Daarnaast deelt een anonieme oud-student uit Curaçao zijn ervaringen, waarbij één administratieve fout resulteerde in een stortvloed aan aanmaningen en zelfs de komst van een deurwaarder, ondanks jarenlange correcte afbetaling.

De documentaire streeft ernaar bewustzijn te creëren over de psychologische en sociaal-maatschappelijke gevolgen van een hoge studieschuld en moedigt jongeren aan jonge om na te denken over de financiële aspecten van studeren en lenen bij DUO.

Omroep: Omroep ZWART
Producent: Klop Media

Meer over dit onderwerp

Meer maatschappelijke documentaires