vorige
 • De Eerste Wereldoorlog op NPO Doc De laatste zondag van juli staat het documentairekanaal NPO Doc in het teken van de Grote Oorlog, die op 28 juli 2014 precies honderd jaar geleden uitbrak. Het programma begint om 12.00 uur met De compositie, een muziekproject van studenten van de HKU rond een bioscoopjournaal uit de Eerste Wereldoorlog.

 • Hitchcock, Selznick and the end of Hollywood Deze zomer presenteert Filmmuseum Eye onder de titel The Hitchcock Touch vanaf 24 juli de belangrijkste films van de ‘Master of Suspense’ Alfred Hitchcock. Naar aanleiding hiervan vertoont documentairekanaal NPO Doc in de week van 24 tot en met 30 juli de documentaire Hitchcock, Selznick and the End of Hollywood van regisseur Michael Epstein.

 • Zomergastendocumentaires op NPO Doc Deze zomer beleeft het legendarische VPRO-programma Zomergasten zijn zevenentwintigste seizoen. Onlangs werd het programma bekroond met een ere-Nipkow, omdat het volgens tv-critici ‘al 25 jaar elke zomer het gesprek van de dag is’. Vanaf 20 juli treedt weer iedere zondagavond een inspirerende gast aan, bij dezelfde presentator als vorig jaar, Wilfried de Jong. Net als voorgaande jaren sluit het digitale documentairekanaal NPO Doc aan bij Zomergasten. Iedere maandagavond is op NPO Doc de gehele documentaire te zien, waaruit de avond ervoor tijdens Zomergasten een fragment vertoond werd.

 • NTR Radioprijs 2014 De tien nominaties voor de NTR Radioprijs 2014 zijn bekend. Alle makers van de genomineerde programma’s zijn te gast bij Mijke van Wijk in Radio Doc. Op zondag 3, 10, 17 en 24 augustus van 21.00 uur tot 22.00 uur vertellen zij over de totstandkoming van hun documentaire en kun je fragmenten van hun uitzendingen horen.

 • /nieuws/2014/juli/columnwedstrijd.html

  Columnwedstrijd

  7
  jul
  2014

  Columnwedstrijd Laat je inspireren door onze columnisten en ga zelf aan de slag! Schrijf een column over je favoriete documentaire en win kaarten voor de IDFA-Previewdag.

vorige