vorige
 • /nieuws/2014/augustus/why-democracy.html

  Why Democracy

  22
  aug
  2014

  Why Democracy Vanaf 23 tot en met 29 augustus 2014 zendt NPO Doc documentaires uit over landen waar democratie geen vanzelfsprekendheid is.

 • Indiëherdenking 2014 op NPO Doc Nederland herdenkt 15 augustus de capitulatie van Japan, waarmee in 1945 de Tweede Wereldoorlog voor het Koninkrijk der Nederlanden definitief ten einde kwam. Naar aanleiding hiervan zendt NPO Doc de documentaires 'Spoor van 100.000 doden' (Twan Spierts, 2013) en 'Eindstation Pakan Baroe' (Henk Hovinga, 1997) uit.

 • /nieuws/2014/juli/npo-doc-op-kennistrip.html

  NPO Doc op kennistrip

  28
  jul
  2014

  NPO Doc op kennistrip Zit jij weleens verlegen om een geschikt gespreksonderwerp? Stop met piekeren. Kijk in plaats daarvan deze zomer naar NPO Doc. Nam het documentairekanaal je in juli mee op een reis door de tijd met geschiedenisseries van de oudheid tot nu; in augustus bieden we je een kennistrip aan. Dan kun je je kennis bijspijkeren over onderwerpen als seks, geld, eten en het universum. Iedere week in augustus vertonen we een fantastische wetenschapsserie, die je van begin tot eind in die week kunt bekijken. Ze gaan over waarheden en onwaarheden rond wat we eten, verschillen tussen mannen en vrouwen, de snaartheorie en over grote economen uit de geschiedenis. En een ding is zeker, voortaan kun je overal over meepraten.

 • De Eerste Wereldoorlog op NPO Doc De laatste zondag van juli staat het documentairekanaal NPO Doc in het teken van de Grote Oorlog, die op 28 juli 2014 precies honderd jaar geleden uitbrak. Het programma begint om 12.00 uur met De compositie, een muziekproject van studenten van de HKU rond een bioscoopjournaal uit de Eerste Wereldoorlog.

 • Hitchcock, Selznick and the end of Hollywood Deze zomer presenteert Filmmuseum Eye onder de titel The Hitchcock Touch vanaf 24 juli de belangrijkste films van de ‘Master of Suspense’ Alfred Hitchcock. Naar aanleiding hiervan vertoont documentairekanaal NPO Doc in de week van 24 tot en met 30 juli de documentaire Hitchcock, Selznick and the End of Hollywood van regisseur Michael Epstein.

vorige