vorige
 • /nieuws/2014/april/slakvrij.html

  Slakvrij

  7
  apr
  2014

  Slakvrij Met het oog op de start van de serie “Maartens Moestuin”, besloot NPO Doc, voorheen Holland Doc 24, een themaweek met documentaires over tuinieren samen te stellen. We wilde graag het boek “De groene overmacht” van Maarten ’t Hart weggeven middels een prijsvraag. Uiteindelijk vroegen we de kijker om de beste tips om je (moes)tuin slakvrij te houden. Een kleine bloemlezing uit de reacties:

 • /nieuws/2014/april/go-short-op-npo-doc.html

  Go Short op NPO Doc

  19
  mrt
  2014

  Go Short op NPO Doc Go Short, het internationale filmfestival voor de korte film, staat voor de deur: van woensdag 9 tot en met zondag 13 april zijn in Nijmegen maar liefst 300 korte films te zien. NPO Doc presenteert op woensdagavond 9 april twee korte documentaires, die op het festival te zien waren: 'Traumfrau' van de Zwitserse Oliver Schwarz en 'Le facteur humain' van de Franse regisseur Thibault Le Texier.

 • Interview Hilligje Kok-Bisschop Woensdag 12 maart 2014 werden de NL-Awards uitgereikt aan producties van regionale omroepen. De prijs voor beste documentaire is toegekend aan 'Houdt God van vrouwen?' van Emile van Rouveroy van Nieuwaal. De film gaat over Hilligje Kok-Bisschops, uit het streng gereformeerde dorp Staphorst. Mevrouw Kok-Bisschop botst steeds vaker met het kerkbestuur, dat stug blijft vasthouden aan traditionele regels, waardoor vrouwen nog steeds geen prominente plaats innemen in het geloof.

 • Waltz with Bashir op NPO Doc In Utrecht vindt van 19 tot en met 23 maart vindt het Holland Animation Film Festival plaats. Naar aanleiding van dit festival vertoont NPO Doc op zaterdag 15 maart de geanimeerde documentaire 'Waltz with Bashir'.

 • Cineblend #2: De reisdocumentaire: een nieuw genre? De reisdocumentaires van de VPRO zijn binnen korte tijd bijzonder populair geworden en hebben misschien wel tot een nieuw genre geleid, een kruising tussen reisprogramma, journalistiek en documentaire. Cineblend kijkt op dinsdag 4 maart in Pakhuis de Zwijger achter de schermen van dit genre en gaat dieper in op het maakproces.

vorige